Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 0,5 l
cytryna 4 szt
cukier 1 szklanka
woda 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynówka

Cytryny dokładnie myjemy, obieramy ze skórki.
Skórki wkładamy do słoika, dodajemy cukier,
0,5 l wrzątku i mieszamy.
Cytryny kroimy na kawałki i wkładamy do drugiego słoika i zalewamy 0,5 l spirytusu.
Słoiki czymś przykrywamy, np.deseczka, i odstawiamy.
Należy kilka razy dziennie potrząsać słoikami.
Następnego dnia zlewamy \"napój\" z obu słoików do szklanej butelki.
Smakujemy najlepiej po 3 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.05.2013 22:38
lubię takie cytrynówki
Magdalena1110 04.10.2011 13:23
też robię cytrynówkę
kochanyptysiu 24.02.2011 19:45
Przysmak mojego męża:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak