Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops świąteczny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70-80 dkg
jajko 2 szt
cebula 1 szt
kajzerka 2 szt
sól 1/2 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klops świąteczny

Mięso i cebulę przecisnąć przez maszynkę. Wbić dwa jajka i bułki namoczone w wodzie, ale nie za mocno nasączone wodą. Dodać do mięsa, dodać przyprawy. Blachę wysmarować smalcem, włożyć mięsa, wyrównać górę, piec 1 godzinę w 180 stopniach.
można podawać na ciepło z sosem lub na zimno na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 18.12.2010 22:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak