Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek zielony na kiełbasie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa krakowska 10 plastrów
groszek konserwowy 1 puszka
pieczarki 10 dag
masło 1 lyzka
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek zielony na kiełbasie

Drobno pokrojone pieczarki zrumienić na maśle, dodać odcedzony z zalewy groszek, oprószyć mąką, wymieszać i zagotować.przyprawić do smaku solą. Kiełbasę pokroić na plastry grubości około 1/2 cm, włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, obrumienić. W czasie smażenia z kiełbasy uformują się miseczki, ułożyć je na połmisku i napełnić gorącym groszkiem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 22.11.2013 20:59
hmmmmm oooooo cos nowego...
mehia 22.03.2011 18:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak