Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik duszony ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dag
angielskie ziele 8 ziaren
Goździki całe Prymat 6 szt
śliwki suszone 10 dag
mąka 1 łyżka
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
królik 1/5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Królik duszony ze śliwkami

Mięso pokroić w plasterki, oprószyć mąką. pokrojony boczek podsmażyć na oleju razem z posiekaną cebulą. Na powstałym tłuszczu obrumienić mięso, przełożyć do rondla, oprószyć sola, dodać namoczone śliwki, gożdziki , angielskie ziele i pieprz. Dusić pod przykryciem do miekkości, podlewając odrodiną wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.07.2012 08:11
jeszcze nie jadłam
Wiesława1 28.11.2011 19:30
pycha
barbara11561 17.10.2011 05:57
ulubione mięsko mojego męża
Iwona51
Iwona51 14.03.2011 09:10
uwielbiam króliczka
Sylwia56
Sylwia56 03.03.2011 12:47
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak