Kuskus z warzywami

Kuskus z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • mała puszka groszku

    20 dag
  • mała puszka czerwonej fasoli

    20 dag
  • kasza

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki opłukać, osączyć i pokroić w plasterki. Strąk papryki, po usunięciu gniazda nasiennego, drobno pokroić. Groszek i fasolę osączyć. Rozgrzać oliwę, włożyć pieczarki, smażyć póki płyn nie odparuje, dodać paprykę, smażyć dalej. Pod koniec wsypać groszek, fasolę, natkę i szczypiorek, doprawić pieprzem i solą. Kuskus zalać w misce wrzącym bulionem tak by sięgał 1 cm ponad powierzchnię kaszy (jeśli trzeba - dolać trochę wrzącej wody). Przykryć i zostawić do napęcznienia. Składniki sosu połączyć. Kuskus rozdzielić widelcem, po czym wymieszać z gorącymi warzywami i sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat