Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
mała puszka groszku 20 dag
mała puszka czerwonej fasoli 20 dag
kasza 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus z warzywami

Pieczarki opłukać, osączyć i pokroić w plasterki. Strąk papryki, po usunięciu gniazda nasiennego, drobno pokroić. Groszek i fasolę osączyć. Rozgrzać oliwę, włożyć pieczarki, smażyć póki płyn nie odparuje, dodać paprykę, smażyć dalej. Pod koniec wsypać groszek, fasolę, natkę i szczypiorek, doprawić pieprzem i solą. Kuskus zalać w misce wrzącym bulionem tak by sięgał 1 cm ponad powierzchnię kaszy (jeśli trzeba - dolać trochę wrzącej wody). Przykryć i zostawić do napęcznienia. Składniki sosu połączyć. Kuskus rozdzielić widelcem, po czym wymieszać z gorącymi warzywami i sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak