Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wigilijny sernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jajko 9 szt
cukier 2.5 szklanki
kasza manna 2.5 lyzki
masło 1 kostka
cukier waniliowy 1 szt
sok z cytryny 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wigilijny sernik

Do miksera dodać cukier.cukier wanilinowy, żółtka, ser biały, mąkę ziemniaczaną i kaszę mannę, zapach, sok z cytryny i skórkę. Składniki zmiksować.dodac szczypte soli.Piec przez około 60 minut w piekarniku o temperaturze 170-180°C do uzyskania złotego koloru. Pozostawić w piecu do przestygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.01.2012 15:25
smaczne
pigila
pigila 16.12.2010 12:01
kazdy sernik jest ok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak