Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone dzwonka karpia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 sztuka
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawa do potraw
sól
olej do smażenia
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone dzwonka karpia

Karpia oczyszczamy, dzielimy na dzwonka, nacieramy solą. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta, potrzebujemy jarzynką. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Obkładamy ćwiartkami/talarkami cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 17.04.2012 12:36
uwielbiam rybki
FAFIK 01.11.2011 10:11
Rybka jest pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak