Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa szarlotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl.
mąka 3 szkl.
jajko 4 szt.
margaryna 1 kost.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
cukier 10 łyżek
jabłka 2 kg
cukier waniliowy
rodzynki 10 dkg
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: domowa szarlotka

jabłka obrać pokroić dodać cukier,cukier waniliowy,podsmażyć,dodać rodzynki i cynamon,do mąki dodać proszek do pieczenia,cukier,cukier waniliowy i margarynę całość posiekać nożem a następnie dodać 3 żółtka i jajko,zagnieść ciasto i podzielić na 2 części,jedną rozwałkować i włożyć do formy na całość nałożyć jabłka,a następnie ubite białko z 3 jaj i 1/2szkl.cukru,na wierzch położyć drugą część rozwałkowanego ciasta i piec w temp.175st.ok.1 godz.po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.10.2013 07:25
smaczne ciasto
Wacław 04.07.2013 10:27
moje ulubione ciasto :)
Angelika10 03.02.2012 00:49
pycha
krystyna24 06.09.2011 16:00
pycha
Grazyna0211 03.09.2011 08:34
zgadzam się szarlotka to też moje ulubione ciasto
marta1371 24.08.2011 23:52
Również bardzo lubię szarlotkę,zwłaszcza z jabłkami zrywanymi z mojego ogrodu
Ewa111 18.06.2011 17:25
szarlotka to moje ulubione ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak