Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wędzone 30 dag
kiełbasa 2 laski
cebula 2 sztuki
kapusta kiszona 40 dag
por kawałek
tłuszcz do smażenia
bulion 2 l
Liść laurowy suszony Prymat
ziemniaki 1/2 kg
mąka 2 łyżki
tłuszcz 1 łyżka
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

Kości obgotowujemy, dodajemy odciśniętą kapustę, gotujemy na małym ogniu około 40 minut oraz z zielem ang i liśćmi laurowymi. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę/pół talarki i podduszamy - dodajemy je do kapusty wraz z ziemniakami pokrojonymi w kostkę oraz porem. Całość gotujemy, solimy. Kiedy ziemniaki będą miękkie zaprawiamy zupę zasmażką, doprawiamy i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Żaneta1 15.12.2011 00:05
lubie;)
Żaneta1 15.12.2011 00:05
lubie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak