Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po wiedeńsku wg Buni :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
masło wielkości orzeszka każdy kawałek 3 sztuki
sól do smaku
pieprz mielony czarny Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po wiedeńsku wg Buni :

Jajka zalać zimną osoloną 1 łyżeczką soli wodą . Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 2 minuty 15 sekund. Tak aby całe białko było ścięte , a żółtko luźne . Jajka wyjąć ze skorupek i włożyć do szklanki ( miseczki , kubeczka ) . Na gorące wrzucić masło tak by zaczęło się rozpuszczać . Posolić i popieprzyć . Delikatnie wymieszać. Białko powinno być w małych kawałkach , żółtko rozlane , a masło rozpuszczone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 10.01.2012 19:35
super
Neetka90 19.07.2011 12:39
extra
gosia47-47 26.05.2011 12:40
super
Gosia32
Gosia32 14.04.2011 08:13
mniam
Goya 28.03.2011 20:21
super
Goya 28.03.2011 20:21
super
eli_555 03.02.2011 22:53
pycha
marta639 18.09.2010 12:41
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak