Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wędzone 40 dag
woda 2 l
włoszczyzna 1 pęczek
kiełbasa 2 laski
boczek 15 dag
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
majeranek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
tłuszcz 1 łyżka
mąka 2 łyżki
groch 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Groch namaczamy, najlepiej na noc, na drugi dzień gotujemy. Kości obgotowujemy, dodajemy startą na tarce włoszczyznę, groch ziele angielskie i liście laurowe. Boczek, kiełbasę kroimy w plasterki, kostkę, podsmażamy i dodajemy do fasolki. Kiedy warzywa i fasola będę miękkie zaprawiamy przecierem pomidorowym, zasmażką, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 16.12.2010 19:48
robię podobną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak