Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane czosnkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 sztuki
mąka 4 łyżki
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane czosnkowe

Ziemniaki i cebulę ścieramy na drobnej tarce lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Czosnek miażdżymy, białka ubijamy na sztywną pianę. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku, na koniec łączymy z pianą z białek. Mieszamy delikatnie. Smażymy na głębokim oleju z obu stron. Podajemy z dowolnym sosem, maślaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 15.12.2010 22:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak