Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selery faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 4
mleko
pieczarki 150g
szynka 100g
ketchup 2łyzki
ser żółty 70g
tłuszcz
szczypior
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: selery faszerowane

Selery wyszorować, zalać wrzącą wodą z dodatkiem mleka, ugotować na półmiekko.
Następnie selery odcedzić, wystudzić, obrać, przekroić je na pół, wydrążyć środki specjalna łyżeczką, pozostawiając jednak dość grube ścianki.
Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, podsmażyc, połączyć z szynką pokrojoną w kostkę, posiekaną zieleniną i ketchupem, doprawić i podsmażyć jeszcze chwilę.Przygotowanymnym farszem napełnić selery, posypać startym serem, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem i na koniec zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak