Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pijak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkop 6 jaj
białko 6 szt
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
kokos 1 szklanka
olejek migdałowy 1 szt
biszkopty okrągłe 1 szt
cukier wanilinowy 1 szt
polewa czekoladowa 1 szt
palma kaśia 1 kostka
dżem z czarnej porzeczki 1 słoik
krem do karpatki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pijak

upiec biszkopt z 6 jaj.Następnie 6 białek ubić na sztywną pianę powoli dodając cukier na koniec dodać mak i kokos wymieszać i trochę wlać olejku przelać to do blachy wyłożonej pergaminem włożyć do nagrzanego piekarnika 160*C piec około 50 minut.Karpatkę krem zrobić według przepisu i ostudzić.Biszkopt posmarować dżemem położyć warstwę z makiem i kokosem następnie krem rozrobiony z karpatki i1 kostka palmy kasia na górę biszkopty namoczone w rozrobionym w wodzie z cukrem waniliowym polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 20.11.2013 14:22
pyszny pijak.
ana1 23.08.2013 21:00
super ciasto
Joanna108
Joanna108 06.06.2012 12:20
ładnie wygląda
Joanna108
Joanna108 06.06.2012 12:20
ładnie wygląda
Patrycja33 19.06.2011 16:31
uwielbiam takie placuszki
Rybciia 10.06.2011 20:15
b.dobry;)
Teresa19 12.04.2011 10:35
Super.
m1monika 26.02.2011 13:29
fajna nazwa ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak