Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kotleciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2
przyprawy
olej
koperek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kotleciki

Filet myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem. Zieleninkę drobno siekamy. Rybę kroimy w małe kawałeczki, dodajemy jajka, bułkę tartą, zieleninę oraz przyprawy (sól, pieprz), mieszamy i formujemy kotleciki. Na patelnie, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kotleciki obtoczone w bułce tartej i smazymy na jasnozłoty kolor. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak