Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie z wina

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 10 szt
cebula 3 szt
musztarda 3 łyżki
wino białe wytrawne 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
jabłka 3 szt
oliwa 0,5 szklanki
pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie z wina

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie i pokroić na kawałki. Ułożyć w słoju przesypać pokrojoną cebulą, utartym na tarce jarzynowej jabłkiem, ziarnami pieprzu oraz rozkruszonymi liśćmi laurowymi. Musztardę, oliwę, wino i ocet wymieszać, przyprawić cukrem i zalać śledzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 07.11.2013 13:40
ale fajny przepis
romanrafal
romanrafal 19.08.2012 10:02
już to lubię
m1monika 16.05.2012 12:54
fajne :-)
Iwona51
Iwona51 01.11.2011 20:08
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak