Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane muszle

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron (duże muszle) 10
mięso mielone
pomidory w zalewie
czosnek
cebula
cukier
sól
pieprz
bazylia
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane muszle

Muszle należy lekko podgotować. Przygotowujemy farsz. Na patelni smażymy mięso mielone, dodajemy cebulkę posiekaną i czosnek potarty. Zalewamy pokrojonymi pomidorami, dodajemy szczyptę cukru, sól pieprz i bazylię. Przygotowany farsz nakładamy do muszli, posypujemy parmezanem, a każdą umieszczamy w naczyniu, nakrywamy i wstawiamy do pieca, aby się ser roztopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 20.06.2011 08:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak