Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica pieczona w folii

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica 1,5 kg
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
Goździki całe Prymat 10 szt
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wino białe 150 ml
żółtko jajek 1 szt
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica pieczona w folii

Mięso oprószyć solą, pieprzem, zmielonymi goździkami, skropić sokiem z cytryny, posmarować oliwą i obłożyć plasterkami cebuli. Owinąć szczelnie w folię i piec w piekarniku około 1,5h. Masło stopić, wymieszać z mąką, dodać bulionetkę, 0,5 szklanki wody, wszystko razem zagotować. Dodać wino roztrzepane z żółtkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pokrojoną polędwicę zalać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 18.12.2013 11:28
Ciekawa propozycja.
mela25 30.06.2013 06:58
smakowite danie
romanrafal
romanrafal 19.03.2013 17:26
pyszne mięsko
Ewelina38 31.05.2012 14:22
smakowicie się zapowiada
Wafelek2601 07.04.2011 08:14
koniecznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak