Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Rafaello

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukir 20 dag
mąka przenna i ziemniaczana po 7 -8 dag
kremówka 2 szklanki
biała czekolada 2 łyżeczki
usztywniacz do bitej smietany 2 opakowania
adwokat 1 filiżankę
wiórki kokosowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Rafaello

Białka oddzielic od żółtek i ubic na sztywną pianę .Pod koniec ubijania dodac cukier i żóltka .Makę wymieszac z masą jajeczną .Przełożyc ciasto do tortownicy i piec 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Wystudzic biszkopt ,przekroic na trzy krążki .Jeden ułożyc na dnie tortownicy a reszte pokruszyc w misce.W kilku łyżkach śmietany rozpuścic czekoladę ( trzymac kubeczek nad parą lub na maleńkim ogniu ,nie dopuszczając do zagotowania się śmietany).Wystudzic i wymieszac z resztą śmietany .Ubic śmietanę na krem ,połączyc z usztywniaczem ,wymieszac z adwokatem ,3 łyżkami wiórków ,pokruszonym biszkoptem i ewentualnie cukrem pudrem.Wyłożyc krem na krążek biszkoptu ,uformowac z niego półkule ,posypac resztą wiórków .Wstawic do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 27.05.2012 23:17
rewelacja w smaku
Katarzyna59 14.05.2012 18:13
musi być pyszny
Natalia20 12.05.2012 11:49
Ale pyszności :)
sara1 12.05.2012 10:52
super tort
senninha 08.03.2012 09:28
uwielbiam :)
ben-ka 27.01.2012 10:28
smakowito?ci same:)
anemon 23.10.2011 19:47
Brzmi smacznie.
Krzysztof42 08.09.2011 15:26
może być
Angelika10 27.03.2011 00:45
Pyszności ;)
Łucja1 12.10.2010 17:21
wspaniały!
Margo1 28.09.2010 09:24
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak