Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie porowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 szt
por (biała część) 2 szt
śmietana kubek 18%
mąka do obtoczenia
sól
pieprz
olej
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie porowym

Posiekane drobno pory podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy do momentu aż pory zmiękną.Można podlać wodą.

Do uduszonych porów dodajemy śmietanę a jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy go mąką.

Filety rybne oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na oliwie na złoty kolor z obu stron.

Usmażoną rybę łączymy z sosem.

Podajemy z tłuczonymi ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 08.12.2011 12:15
Na jaki przepis Agnieszki bym nie weszła, wszystko jest piękne, wygląda na bardzo smaczne i zawsze są dobre zdjęcia :)
jolaxa 26.05.2011 22:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak