Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dag
masło 4 łyżki
jajko 3 szt
grzyby suszone 3 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie z grzybami

Masło utrzeć na pianę dodając po jednym żółtku. Białka z solą ubić na sztywna pianę, dodać do masy na przemian z przesianą mąką i drobno posiekanymi, ugotowanymi grzybami, wymieszać. Kluski kłaść łyżką do osolonej wody albo do rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.12.2013 00:02
takich jeszcze nie jadłam,na pewno smaczne
olkaaa 22.06.2012 09:52
chętnie spróbuję
Natalia/tubisiek 30.05.2012 18:57
rewelacyjne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak