Krem czekoladowy

Krem czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    500 ml
  • budyń czekoladowy

    1 szt
  • masło

    200 g
  • cukier

    10 dag
  • żółtka

    2 szt
  • czekolada starta

    10 dag
  • spirytus

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 0,5 szklanki mleka wsypać budyń, cukier i żółtka, wymieszać. Resztę mleka zagotować, wlać przygotowany budyń z żółtkami, ugotować i wystudzić. Masło zmiksować, dodać wystudzony budyń, startą czekoladę i spirytus. Dokładnie utrzeć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

27.12.2013 13:17
Budyniowy krem jest wg mnie najsmaczniejszy.

Alex_M

11.06.2013 16:28
pyszny krem!

olkaaa

26.05.2012 16:50
fajne

adam1f

18.02.2012 01:48
dobry

Małgosia6

12.12.2011 09:17
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat