Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
koperek 2 łyżki
jajko 1 szt
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane tuńczykiem

Pomidory umyć, odkroić piętki, wydrążyć miąższ i przetrzeć przez sito. Tuńczyka wyjąć z puszki, wymieszać z przesianą tartą bułką, zieleniną, utartym serem z jajkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić wydrążone pomidory, przykryć piętkami i ułożyć w żaroodpornym półmisku. Podlać przecierem wymieszanym z dwiema łyżkami wody, skropić oliwą. Zapiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.05.2012 23:38
to musi być pycha
anulka69 21.05.2012 13:53
super
Iwona51
Iwona51 18.12.2011 10:23
fajne
bercik1 27.08.2011 23:22
Muszą smakować wyśmienicie.
pigila
pigila 29.05.2011 12:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak