Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzaniec z czarnego bzu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok lub syrop z czarnego bzu 150 ml
herbata czarna 1 torebka
marynowane śliwki, 4 szt
cukier kryształ 2 łyżki
woda 150 ml
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sok winogronowy 1/2 (ciemny)

Przepis i sposób przygotowania na: Grzaniec z czarnego bzu

Do garnka wlewamy obydwa soki i wodę. Zagotowujemy. Do wrzącego płynu wrzucamy herbatę i pozostawiamy na 5 min. do naiągnięcia. Do drugiego rondelka wsypujemy cukier i zalewamy kilkoma łyżkami wody, gotujemy lekki syrop i doprawiamy go imbirem. Śliwki drobno siekamy do rondelka i podgrzewamy kilka minut aby przeszły aromatem. Następnie wyjmujemy łyżką cedzakową i osączamy. Przygotowane śliwki przekłądamy do filiżanek, skrapiamy syropem w którym się gotowały. Wlewamy gorący napar i od razu spożywamy. Wyśmienity napój po marznącym dniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.06.2013 09:45
nie piłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak