Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z gruszkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
jajko 2 szt
gruszka 5,6 szt
kako, cynamon, sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z gruszkami

gruszki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w plasterki. Mąkę mieszamy z jajkami, mlekiem i cynamonem, cukrem pudrem, troszkę soli. Robimy ciasto i wrzucamy do niego gruszkę. Smażymy na mocno rozgżanym tłuszczu. Po usmażeniu sypiemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 29.02.2012 10:32
fajne
Krzysztof42 07.09.2011 13:25
racuchy są dobre
Ela20 31.03.2011 09:11
muszę kiedys spróbowac z gruszkami :)
Allice 27.03.2011 13:25
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak