Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z jabłek z winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 5 łyżek
białe wino 500 ml
sok z cytryny 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jabłek z winem

Żelatynę wymieszać z zimną wodą i odstawić na 10 minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić i skropić sokiem z cytryny. 1 szklankę wody zagotować z cukrem, wrzucić pokrojone jabłka, chwilkę gotować. Jabłka delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i włożyć do salaterki. Do syropu dodać żelatynę, zagotować. Odstawić z ognia, wlać wino. Zalać jabłka, wstawić do lodówki. Podawać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.08.2013 21:08
Apetycznie wygląda.
Katarzyna59 14.10.2012 09:52
super
Neetka90 24.05.2012 22:57
hmmmmmmmmmmmm :>
Neetka90 24.05.2012 22:57
hmmmmmmmmmmmm :>
Seba 02.04.2012 10:13
fajne
pigila
pigila 19.03.2011 16:40
ssssuuuuuuuuuuuuuppppppeeerrrrrrrrrrrrrr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak