Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
boczek wędzony 6 plasterków
cebula 2 szt
ketchup 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
rosół 2 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Filet z indyka przekroić wzdłuż żeby powstał płat mięsa. Lekko stłuc tłuczkiem, mięso natrzeć czosnkiem, posmarować musztardą, posypać pieprzem, solą oraz ziołami. Na wierzch ułożyć boczek, zwinąć roladę i związać sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim roladę, dodać pokrojoną cebulę, ketchup i jeszcze chwilę smażyć. Mięso podlać rosołem i dusić około 1 godziny w temp około 100 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 29.12.2012 22:53
na pewno smakowita ...
IlonaAlbertos 02.04.2012 17:09
Muszę kiedyś zrobić.
Seba 12.03.2012 09:20
pycha
anulka69 13.01.2012 09:14
pycha
mehia 03.05.2011 12:36
kuszące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak