Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z cielęciny

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 2 kg
olej 4 łyżki
wino białe 300 ml
cebula 2 szt
szałwia 10 liści
pieprz 0,5 łyżeczki
bazylia 0,5 łyżeczki
sól do smaku
estragon 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z cielęciny

Pieczeń oprószyć solą i zrumienić na oleju na złoty kolor. Cebulę drobno posiekać, zrumienić razem z mięsem na tłuszczu, dodać wino, zioła i dusić w piekarniku około 15 minut w temperaturze 250 stopni. Po kwadransie zmniejszy temperaturę do 200 stopni i dusić pieczeń do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.12.2013 14:22
Zapowiada się ciekawie.
annagebalska 02.10.2012 09:28
ciekawy pomysł
Motorek 25.09.2012 15:07
extra
Iwusia 02.06.2012 12:46
bardzo ciekawy przepisik, warto wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak