Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki cielęce w sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki 0,5 kg
włoszczyzna 2 pęczki
cebula 1 szt
masła 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki cielęce w sosie

Ozorki dokładnie umyć, zalać wrzącą, osoloną wodą, dodać warzywa oraz cebulę i ugotować. Miękkie ozorki wyjąć z wywaru, zanurzyć w zimnej wodzie i zdjąć z nich skórkę. Masło stopić, dodać mąkę, wymieszać, rozprowadzić 1 szklanką wywaru i zagotować mieszając. Ozorki pokroić w plasterki, włożyć do sosu i zagotować. Sos przyprawić do smaku. Podawać z ryżem na sypko i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.12.2012 09:23
pycha
Katarzyna59 01.10.2012 09:51
fajne
mehia 11.05.2011 21:40
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak