Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka z puree

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
puree 20 dag
groch 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka z puree

Boczek włożyć do wrzącej wody i gotować. Warzywa razem z cebulą umyć, obrać, wrzucić do gotującego się boczku. Gdy będzie miękki, odcedzić wywar. Puree z grochu wymieszać z zimną wodą, wlać do wrzącego wywaru, dodać majeranek i zagotować mieszając. Czosnek posiekać, rozetrzeć z solą, włożyć do zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę z dodatkiem grzanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.08.2013 23:12
ale ona pięknie wygląda - bardzo smakowicie
caralajna 25.09.2012 10:52
pyszności
Angelika10 26.10.2011 21:26
ciekawe
edyta44 26.08.2011 10:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak