Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na cieplo salatka z kalafiora

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

siekanej natki pietruszki 2 lyzki
oliwy z oliwek 8 lyzek
czosnku 4 zabki
sól 1.2 lyzki
kalafior 1 szt
jajko 4 ugotowane na półtwardo

Przepis i sposób przygotowania na: na cieplo salatka z kalafiora

Zagotować około 1/2 I wody, kala­fior podzielić na różyczki i ugoto­wać we wrzącej, posolonej wodzie. Jajka umyć, nakłuć i włożyć do wo­dy, w której gotuje się kalafior. Po 8 minutach wyjąć i zalać zimną wodą. Kalafior odcedzić i owinąć lnianą ściereczką.Obrany czosnek pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie razem z natką pietruszki, lekko posolić. Jajka obrać i pokroić w kostkę. Kalafior wyłożyć na półmisek, posypać, jajkiem i czosnkiem z pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.02.2013 16:20
smaczne;)
klaudusia198888 06.01.2011 09:26
napewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak