Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 g
olej do smażenia
jabłko 1
mąka
cebula 3 szt.
woda 2 szkl.
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Wątróbki myję i bardzo dokładnie oczyszczam. Jabłko obieram, cebulę kroję w talarki. Na patelni rozgrzewam olej i dodaję wątróbkę obtoczoną w mące, smażę z jednej strony, a następnie posypuję cebulą i smażę z drugiej strony. Gdy mięsko będzie rumiane dodaję wodę, a także doprawiam. Bezpośrednio nad patelnią trę jabłko na dużych oczkach, a potem nakrywam i duszę około 2o minut na małym ogniu. Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak