Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina orzechowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 6 łyżek
jaja 6 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
tłuszcz do formy
żółtko jajek 5 sztuk
cukier 1/2 łyżki
półsłodkie białe wino 1/2 l
orzechy włoskie 10 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina orzechowa

6 łyżek cukru i żółtka ucieramy, dodajemy orzechy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy bułkę tartą, orzechy. Całość mieszamy, przekładamy do formy i pieczemy.
Cukier, żółtka, ucieramy, delikatnie ogrzewając wlewamy wino, ubijamy aż zgęstnieje. Legumine podajemy z powstałym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak