Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos francuski

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtka na twardo 2 szt
oliwa 250 ml
musztarda 1 łyżka
korniszony 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos francuski

Żółtko przetrzeć przez sito, rozetrzeć z musztardą, ucierać dodając powoli oliwę. Gęsty sos wymieszać z drobno posiekanymi korniszonami. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać na zimno do jajek, mięs i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.08.2013 23:14
ale piękny :)
Motorek 24.11.2012 17:16
extra
Barbara/zuza22_85 18.07.2011 14:05
bardzo go lubie
mehia 10.04.2011 10:54
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak