Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta rzodkiewkowa...

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smietana 18% 2 lyzki
czosnek 3 zabki
tymianek do smaku
cebula 2 szt
czczypiorek 1 szt
rzodkiewka 7 szt
oliwa 2 lyzki
ciasto francuskie 1 plat
ser gouda 7 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta rzodkiewkowa...

Piekarnik rozgrzać do temp. 180st. C. Obrać szparagi, odciąć zdrewniałe końcówki.Dodatkowo można je sparzyć w gorącej ,osolonej wodzie.Ciasto francuskie wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,ponakłuwac widelcem,rozsmarować sos.Wyłożyć pokrojoną w platerki rzodkiewkę,ser,szczypiorek i krążki cebuli,można dodać dodatkowo pomidorka.Warzywa oprószyć lekko solą i pieprzem. Skropić oliwą.Piec ok. 30 min. aż ciasto się \'napuszy\' i nabierze złotego koloru na rantach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

robert11 06.01.2011 15:32
dodal bym wiecej czonku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak