Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos korniszonowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korniszony 5 szt
smalec 1 łyżka
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
rosół 250 ml
śmietana 3 łyżki
szczypior 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos korniszonowy

Cebulę pokroić w drobną kostkę z następnie zrumienić na smalcu. Dodać mąkę, wymieszać, lekko podrumienić i dodać drobno posiekane korniszony. Wymieszać wlewając powoli rosół. Gotować kilka minut na wolnym ogniu. Zdjąć, dodać śmietanę. Przyprawić do smaku solą i cukrem. Podawać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.12.2012 18:28
super
mehia 05.04.2011 15:29
pomysłowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak