Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu truskawkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

amaretto
serek mascarpone 500g
cukier puder 30 g
migdały
truskawki 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu truskawkowe

Foremkę wykładamy biszkoptami, skrapiamy amaretto może być kilka łyżek. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem, łyżką amaretto i posiekanymi migdałami, truskawki umyć, podzielić na ćwiartki i połową posypać biszkopty. Połowę masy serowej wyłożyć na truskawki, i przykrywamy drugą połową biszkoptów, skrapiamy amaretto , na wierzchu umieścić resztą truskawek i posypać cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 08.03.2011 08:55
Jeszcze nie jadłam, a zapowiada się pyszny deser.
RenataZ-et 19.12.2010 11:42
Ale musi być dobry...mniam!
Monika193
Monika193 16.12.2010 10:30
taki deser musi być pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak