Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztecik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mleko 1.5 szklanki
czosnek 4 zabki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 lyzka
masło 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
boczek 1.5 bez skóry
karkówka 60 chuda

Przepis i sposób przygotowania na: pasztecik

Boczek i karkówkę zmielić razem z czosnkiem w maszynce do mięsa.
Dodać do masy mięsnej mleko, jajka, wegetę i pieprz, wymieszać mikserem.
Przełożyć do wąskiej brytfanny keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Z tej porcji wychodzą dwie średnie brytfanki.
Wyrównać z wierzchu, posypać bułką tartą i położyć wiórki masła.
Schłodzić w lodówce przez trzy godziny.
Następnie piec w gorącym piekarniku w 200 stopniach przez ok 1,5 godziny.
SMACZNEGO)) zostawić trochę miejsca w brytfance gdyż podczas pieczenia może wypływać ewentualny tłuszcz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak