Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik kawowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier 1 szklanka
miód sztuczny 50 dag
jaja 5 sztuk
gęsta śmietana 3/4 szklanka
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
bakalie 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik kawowy

Kawę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody, bakalie siekamy. W garnku rozgrzewamy miód i cukier, studzimy. Stopniowo dodajemy mąkę, jaja, śmietanę, kawę, sodę i bakalie. Całość mieszamy. Ciasto przelewamy na blaszkę i pieczemy 2 w wysokiej temperaturze 1 godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.02.2013 16:33
pyszny;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak