Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie leśniczego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 1/2 kg
cebula 2 sztuki
ziele angielskie 5-6 ziarenek
papryka czerwona 1/2 sztuki
grzyby suszone 2 sztuki
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
olej 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
ocet 10 % 1/4 szklanki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie leśniczego

Marynata:
Zagotować wodę. Dodać ziarna jałowca, ziele angielskie, liście laurowe, sól, cukier oraz pokrojone (wcześniej namoczone)grzyby. Marynatę gotować około 10 minut, na koniec dodać przecier pomidorowy i ocet. Filety (wcześniej wymoczone z nadmiaru soli) podzielić na mniejsze porcje. Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w paseczki. Śledzie posypać papryką i cebulką, zalać zimną marynatą. Odstawić na minimum 24 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.02.2013 16:33
smaczne;]
Ewelina38 08.06.2012 18:40
pysznie podane :)
Ewa104 22.01.2011 07:39
Śledzie uwielbiam od każdą postacią.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak