Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie do strucli makowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 30 dag
jaja 2 sztuki
cukier 20 dag
miód 3 łyżki
masło 1 łyżka
skórka z cytryny 1 sztuka
rodzynki 15 dag
kandyzowana skórka pomarańczow 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie do strucli makowej

Mak zalewamy wrzątkiem, gotujemy 20 minut. Odcedzamy i mielimy 3 razy. Masło topimy, dodajemy mak, miód, skórkę pomarańczową i cytrynową, namoczone wcześniej rodzynki. Smazymy 10 minut stale mieszając. Studzimy, dodajemy żółtka oraz ubita pianę z białek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak