Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cyganski bigos

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
cebula biała 2 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
żółtko jajek 2 szt
pieczarki 0.5 kg
cebula 0.5 kg
slik ogorkow 1 szt
keczup pikantny 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
oregano do smaku
papryka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: cyganski bigos

Przygotować klopsiki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić ją na oleju. Mięso mielone wyłożyć na miskę, dodać cebulę, żółtka, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować małe klopsiki - 2 cm, nie trzeba dodawać bułki tartej. Klopsiki usmażyć jak zrazy.
Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Świeżą paprykę oczyścić, umyć., pokroić w plasterki. Jeśli używamy papryki konserwowej - odsączyć ją i pokroić w kostkę. Ogórki odsączyć, pokroić w talarki. Paprykę i ogórki lekko podsmażyć.
Wszystkie składniki wrzucić do głebokiego rondla, dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią. Na koniec dodać keczup i dokładnie wymieszać
pysznosci:)))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.12.2011 18:45
proste i smaczne świetny przepis
klaudusia198888 04.01.2011 09:22
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak