Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wolowo-grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wolowina bez kosci kostka 300 g
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
mąka 1 szklanka
woda 1 szklanka
sos sojowy 1 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
grzyby suszone 2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wolowo-grzybowy

Obtoczyc pokrojone mieso w mace, nastepnie krotko podsmazyc na patelni, nastepnie
przelozyc mieso do rondla. Na tym samym tluszczu na patelni podsmazyc cebule i rowniez przelozyc do rondla. Dodac grzyby, wraz z woda, w ktorej sie moczyly, uzupelnic wode w rondlu tak zeby przykryc mieso. Pokroic marchew w drobne kawalki i rowniez dodac. Dusic pod przykryciem, na bardzo malym ogniu przez 30-40minut. Doprawic sola, pieprzem i sosem sojowym oraz papryka w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaudusia198888 04.01.2011 09:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak