Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno czekoladka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek chomogenizowany 30 dag
skondensowane mleczko 1 puszka
kawa rozpuszczalna 2 lyzki
bita śmietana 1 szklanka
tabliczka czekolady 1 szt
mleko 2 lyzki
margaryna 1 kostka
cukier 1\\4 szklanki
herbatniki 2 szklanki
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno czekoladka

Wymieszać w misce herbatniki, stopioną margarynę oraz cukier. Dokładnie zagnieść składniki. Masą wylepić dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm. Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku i schłodzić, kawę rozpuścić w łyżce wrzącej wody i ostudzić. Ser zmiksować na puszystą masę, stopniowo dodając skondensowane mleko, kawę oraz czekoladę. Masę serową dokładnie wymieszać, delikatnie połączyć z bitą śmietaną i włożyć do tortownicy. Wierzch wyrównać nożem lub łopatką. Ciasto nakryć folią i włożyć do zamrażarki na 12 godz. Bezpośrednio przed podaniem na stół wyjąć z zamrażarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 16.12.2010 17:42
hmm to raczej lody a nie sernik, ale nieźle brzmi;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak