Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak zapiekany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 0,5 kg
ser żółty 10 dag
jaja 3 szt
masło 1 łyżka
mąka 3 łyżki
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
twaróg 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak zapiekany

Masło roztopić i ucierając dodawać po jednym żółtku, następnie mąkę. Wymieszać z rozmrożonym szpinakiem. Dodać utarty ser z pianą ubitą z białek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem gałką muszkatołową i roztartym czosnkiem. Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika na około pół godziny. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.12.2012 09:32
super
Małgosia6 23.09.2012 14:26
mniam
olkaaa 05.02.2012 15:59
super
mehia 29.12.2010 08:06
jakoś do szpinaku nie umiem się przekonać :/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak