Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny krab

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krab 1 szt
gałązki rozmarynu 3 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
rozmaryn 0,5 łyżeczki
limonka 1 szt
zielenina 2 łyżki
masło 2 łyżki
imbir 6 szt
goździki mielone 0,5 łyżeczki
olej rzepakowy 3 ("canola")

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny krab

Na patelni rozgrzać olej Canola, dodać plasterki imbiru, 3 gałązki rozmarynu, wrzucić podzielonego kraba. Chwilkę smażyć, następne dodać mieszankę ziół: goździki, cynamon, imbir, chilli, rozmaryn, skropić sokiem z limonki, podlać wodą i chwilę smażyć. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i włożyć do niego na 5 minut kraba. Po wyciągnięciu z piekarnika dodać masło, wymieszać. Posypać zieleniną, ozdobić limonką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 15.09.2012 16:36
brzmi wybornie
cooleczka 15.09.2012 16:36
brzmi wybornie
Iwona51
Iwona51 12.10.2011 09:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak