Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica z botwiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 400 g
botwina liście 1 pęczek
seler naciowy 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
czosnek głowka 1 szt
boczek 10 dag
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica z botwiną

Soczewicę wypłukać, wrzucić do garnka wlać 0,5l wody, dodać grubo pokrojone warzywa i kawałek boczku. Gotować 30 minut. Następnie z garnka wyciągnąć warzywa a soczewice odcedzić.
Na patelni rozgrzać masło, zblanszowane botwinki wrzucić na patelnie, dodać soczewice, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.04.2013 18:22
bardzo fajna
Katarzyna158 13.11.2011 23:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak