Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wykwintna

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielene 1 1/2 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
jaja 2 sztuki
sól
pieprz
tymianek 1 peczek
boczek wędzony 15 dag
ser feta 20 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bułka czerstwa 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wykwintna

Bułki namaczamy, odciskamy, czosnek miażdżymy, cebulę, tymianek siekamy. Całość łączymy z mięsem, doprawiamy. Rozwałkowujemy pomiędzy dwie warstwy folii na kwadrat o boku około 40 cm. Mięso wyścielamy kawałkami sera fetai zwojamy za pomocą drugiego kawałka folii. Zapiekamy około 1 1/2 godziny w temperaturze 170 stopni. Podajemy polane diper serowym: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/80365/dip-do-mies.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak