Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik duszony z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 2 kg
sól
pieprz
olej 4 łyżki
mąka 1 łyżka
majeranek 4 gałązki
białe wino 1/3 l
rosół 1/4 l
włoszczyzna 2 pęczki
ziemniaki 1/2 kg
śmietana 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Królik duszony z warzywami

Królika porcjujemy, nacieramy przyprawami i podsmażamy na oleju. Dodajmey majeranek, liście laurowe, zalewamy rosołem, winem i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Ziemniaki dzielimy na ósemki, warzywa w plasterki i przekładmay do naczynia w krórym pieczamy królika, zapiekamy około 40 minut. Sos zagęszczamy mąką i śmietaną, doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak