Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki zapiekane z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jaja 5 szt
mleko 1,5 szklanki
mleko w proszku 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
cebula 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kurki 70 dag
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane z grzybami

Mąkę wymieszać z mlekiem w proszku, dodać 3 jajka, mleko i około 0,5 szklanki wody. oliwę i szczyptę soi, ubić ciasto, usmażyć cienkie naleśniki.
Grzyby oczyścić, drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i udusić z dodatkiem oliwy a następnie dodać grzybki i udusić do miękkości. Miękkie przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z surowymi 2 jajkami i utartym serem. Naczynie żaroodporne o średnicy takiej, jak średnica naleśników, wysmarować masłem i układać w nim kolejno po jednym naleśniku, smarując każdą porcją grzybów. Całość zapiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać z dodatkiem sosu pomidorowego i surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.01.2012 17:41
smaczne
mehia 11.05.2011 21:39
pyszne
Gosia32
Gosia32 27.04.2011 00:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak